БАКЛАЖАНИ МАРИНОВАНІ
Спосіб приготування
Інгредієнти
4 осіб
- 1 кг баклажанів (середнього розміру)
- 3 морквини
- 50 мл рослинної олії
- 1 головка часнику
- 1 пучок кропу
- 1 пучок кінзи
- 2 л води
- 2 ст. л. солі
- 3 лаврового листа
- 2 гострі перчики (маленькі)
- 50 мл оцту (9 %)
- 1 ст. л. цукру
- Перець горошком
Час підготовки
30 хв.Додатковий час
72 ч.Рівень складності
СередняВартість
середняСпосіб приготування
-
Баклажани наріжте крупними кубиками або розріжте на 4 частини. Залийте окропом у Термосервірувачі (3 л) на 20 хвилин або прогрійте 10 хвилин у СВЧ у глечику «МікроКук» (1 л).
-
Нашаткуйте моркву за допомогою терки-шатківниці «Мандоліна-Турбо», часник поділіть на дольки, зелень дрібно нарубайте.
-
В окропі розчиніть сіль, цукор, оцет, додайте лавровий лист, перець горошком, рослинну олію.
-
Закладайте в «Чудо-банку» (3 л) баклажани і моркву, перчики і зелень, чергуючи їх.
-
Залийте овочі маринадом, що охолонув (не вище ніж 65 °С), залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.
-
Закрийте кришку, поставте у холодильник на 2–3 доби.