Даний сайт використовує файли cookie. Продовжуючи користування сайтом Ви погоджуєтесь з використанням фалів cookie. Дізнатися більше.

Другі страви Закуска
Назад до результатів

БАКЛАЖАНИ МАРИНОВАНІ

  • Tupperware БАКЛАЖАНИ МАРИНОВАНІ

Спосіб приготування

Інгредієнти

4 осіб

  • 1 кг баклажанів (середнього розміру)
  • 3 морквини
  • 50 мл рослинної олії
  • 1 головка часнику
  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок кінзи
  • 2 л води
  • 2 ст. л. солі
  • 3 лаврового листа
  • 2 гострі перчики (маленькі)
  • 50 мл оцту (9 %)
  • 1 ст. л. цукру
  • Перець горошком

Час підготовки

30 хв.

Додатковий час

72 ч.

Рівень складності

Середня

Вартість

середня




Спосіб приготування

  1. Баклажани наріжте крупними кубиками або розріжте на 4 частини. Залийте окропом у Термосервірувачі (3 л) на 20 хвилин або прогрійте 10 хвилин у СВЧ у глечику «МікроКук» (1 л).

  2. Нашаткуйте моркву за допомогою терки-шатківниці «Мандоліна-Турбо», часник поділіть на дольки, зелень дрібно нарубайте.

  3. В окропі розчиніть сіль, цукор, оцет, додайте лавровий лист, перець горошком, рослинну олію.

  4. Закладайте в «Чудо-банку» (3 л) баклажани і моркву, перчики і зелень, чергуючи їх.

  5. Залийте овочі маринадом, що охолонув (не вище ніж 65 °С), залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.

  6. Закрийте кришку, поставте у холодильник на 2–3 доби.